ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Νομική Υποστήριξη σε οικογενειακές διαφορές και διαζύγια

Το διαζύγιο και η διακοπή της συμβίωσης είναι δυστυχώς τις περισσότερες φορές μία τραυματική εμπειρία και μία από τις πιό δύσκολες φάσεις στην ζωή ενός ανθρώπου.

Τα προβλήματα που απαιτούν νομική αντιμετώπιση είναι πολλά και είναι φυσικό να έχετε πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία του διαζυγίου που χρειάζονται έναν έμπειρο δικηγόρο διαζυγίων και γενικά οικογενειακών διαφορών γιά να απαντηθούν.

Οι δικηγόροι του γραφείου μας και ειδικότερα ο Διευθυντής της δικηγορικής μας εταιρίας δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου με την τεράστια εμπειρία του σε θέματα οικογενειακού δικαίου είναι κοντά σας στα γραφεία μας στo Κoλωνάκι και στη Γλυφάδα για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Ο δικηγόρος που έχει εμπειρία στα διαζύγια και τις συναφείς διαφορές μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα αυτά. Απαραίτητη δε είναι μία ευρύτερη νομική γνώση και εμπειρία σε δικαστικές διαφορές εφόσον πολλές φορές στα θέματα διαζυγίων αναφύονται και διάφορα άλλα νομικά ζητήματα ποινικού δίκαιου, ενοχικού, εμπράγματου και άλλων κλάδων δικαίου. 

Είναι συνηθισμένο στη διαδικασία ενός διαζυγίου να προκύπτουν θέματα ενδοοικογενειακής βίας, θέματα συμμετοχής στα αποκτήματα του γάμου, θέματα μετοίκησης του ενός συζύγου και ρύθμισης της οικογενειακής στέγης, θέματα διατροφής τέκνων ή διατροφής της συζύγου καθώς και η ανάγκη ρύθμισης της επικοινωνίας των τέκνων με τον πατέρα.

Φυσικά εκτός από εμπειρία χρειάζεται και ειλικρίνεια, ενδιαφέρον για τα προβλήματα του πελάτη και συμπάθεια για αυτόν που βιώνει μία τόσο δύσκολη φάση της ζωής του όπως το διαζύγιο.

Το γραφείο μας έχει μεγάλη δικαστική εμπειρία και όχι μόνο σε θέματα διαζυγίων. 

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου τελείωσε τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με βαθμό πτυχίου 9 και διάκριση ΑΡΙΣΤΑ και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. από το Πανεπιστήμιο Παρισίων της Γαλλίας.

Από το 1988 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία.

Ασχολήθηκε από την αρχή της δικηγορίας του με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου όπως διαζύγιαδιατροφή τέκνων, περιουσιακές διαφορές συζύγων μετά την έκδοση διαζυγίου, επικοινωνία γονέα με τέκνο, συμμετοχή στα αποκτήματα του γάμου, ενδοοικογενειακή βία κλπ με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των πελατών του και επιδεικνύοντας μαχητικότητα και δυναμισμό.

Πέραν αυτών  ασχολήθηκε με πολλές υποθέσεις οικογενειακής φύσεως όπως υιοθεσίες, θέση σε δικαστική συμπάρασταση, επιτροπείες, αναγνώριση τέκνου, προσβολή πατρότητας τέκνου και πολλά άλλα. 

Το σημαντικό είναι ότι δεν είναι απλώς ένας δικηγόρος διαζυγίων.

Είναι ένας δικηγόρος με τεράστια εμπειρία σε πολλά είδη υποθέσεων και αυτό βοηθάει φυσικά και τον χειρισμό των υποθέσεων διαζυγίων. 

Από το 1998 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα εκτός από δικηγόρος – νομικός σύμβουλος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ( Γενικός Γραμματέας ) και Compliance Officer, υπεύθυνος για την συμμόρφωση της εταιρίας στους νόμους και στους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

Επί 19 έτη συνεργάστηκε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕ ( πρώην ΤΙΜ ) ως δικηγόρος– νομικός σύμβουλος. Κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας εκπροσώπησε την εταιρεία σε σχεδόν κάθε είδους υποθέσεις τόσο δικαστικά όσο και εξώδικα αποκτώντας τεράστια εμπειρία στα θέματα κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών γενικότερα.

Από το 1989 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον ελληνικό όμιλο εταιρειών V.S. STATHOKOSTOPOULOS που λειτουργεί μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, όπως το Baraonda, Ιθάκη, Ακρωτήρι lounge, Εν πλω, Vive Mar, Όστρια café, Baron, Μετροπόλ, Ερμείον, Ταβέρνα του Ψαρά κλπ.

Έχεi αναλάβει υποθέσεις πολλών γνωστών εταιριών τόσο Ελληνικών όσο και αλλοδαπών όπως Αθηναική Χαρτοποιία, Edwards Lifesciences, Guerilla Mobile Ltd., Vestitel S.A. Bell Atlantic κλπ.

Έχει εκπροσωπήσει και γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού (Δημήτρης Σαραβάκος) και του θεάματος (Stefano Sartini).

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει παρασταθεί σε εκατοντάδες Δικαστήρια χειριζόμενος ένα τεράστιο εύρος υποθέσεων. ( πληροφορίες στους Τομείς Δραστηριότητας ).

Μπορείτε να κανονίσετε μία συνάντηση γιά να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά σας, όπως:

Πως μπορώ να πάρω διαζύγιο;

Τι διατροφή να ζητήσω γιά τα παιδιά ή τι διατροφή πρέπει να δώσω;

Δικαιούμαι διατροφή γιά μένα εφόσον δεν εργάζομαι ή όχι ;

Πως μπορώ να ζητήσω να φύγει ο σύζυγός μου με χτυπάει από το σπίτι;

Πως μπορώ να επικοινωνώ με το παιδί μου όταν η σύζυγός μου μου το απαγορεύει;

Τι γίνεται με το σπίτι που αγοράσαμε μαζί ;

Τι γίνεται με το σπίτι που αγοράσαμε στο όνομα του ή της συζύγου και εγώ έχω συνεισφέρει στην απόκτησή του;

Τι γίνεται με την προσφορά μου τόσα χρόνια που βοηθούσα τον ή την σύζυγό μου στην δουλειά του χωρίς να λαμβάνω μισθό;

Τι γίνεται με τα παιδιά; Μπορώ να τα πάρω μαζί μου;

Τι γίνεται όταν το παιδί είναι μικρό; Μπορώ να του δώσω το όνομα που θέλω ή πρέπει να συναινέσει και ο/η σύζυγός μου;

Μπορώ να πάρω τα παιδιά μαζί μου στο εξωτερικό ή πρέπει να συμφωνήσει και ο/η σύζυγος;

Πόσο χρόνο θα πάρει η έκδοση διαζυγίου;

Ποιό είναι το κόστος ενός συναινετικού διαζυγίου; 

Πως θα χωρίσουμε την περιουσία που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια του γάμου;

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα θέματα που τίθενται όταν ένα ζευγάρι βαδίζει τον δρόμο του διαζυγίου και απαιτούν χειρισμό από έμπειρο δικηγόρο ο οποίος μπορεί να σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Για οτιδήποτε θελήσετε μην διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας στη Γλυφάδα στο τηλεφωνικό μας κέντρο 2107231630. Επισκεφθείτε και το κεντρικό site του δικηγορικού μας γραφείου για να ενημερωθείτε για όλους τους τομείς δικαίου στους οποίους παρέχουμε υπηρεσίες: www.elo.gr