ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ

Σύμφωνα με τα άρθρα 1438 και 1441 του Αστικού Κώδικα μπορεί να εκδοθεί συναινετικό διαζύγιο όχι με δικαστική απόφαση αλλά με συμφωνία των συζύγων ενώπιον συμβολαιογράφου. Μπορούμε δηλαδή να μιλάμε πλέον για συναινετικά διαζύγια εξπρές/express.Η έκδοση συναινετικού διαζυγίου είναι πλέον μία γρήγορη διαδικασία εφόσον μπορεί o γάμος να λυθεί μέσα σε 10 ημέρες και με χαμηλό κόστος.

Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο συντομεύεται δραματικά ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου που πλέον μπορεί να εκδοθεί μέσα σε δέκα (10) ημέρες με συμβολαιογραφική πράξη αντί για σχεδόν δύο χρόνια που απαιτείτο με το παλαιό καθεστώς.

Σύμφωνα με το νόμο είναι απαραίτητη η σύμπραξη δικηγόρου ενώπιον του συμβολαιογράφου ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των συζύγων.

Προϋπόθεση όμως είναι, να συμφωνήσουν οι σύζυγοι που έχουν ανήλικα τέκνα ως προς την επιμέλεια, την διατροφή και την επικοινωνία των τέκνων τους. Αν οι σύζυγοι καταφέρουν να συμφωνήσουν σε αυτά τα θέματα τότε σίγουρα το συναινετικό διαζύγιο είναι η καλύτερη λύση. 
Στην πράξη οι περισσότερες διαφωνίες όταν τεθεί επί τάπητος το θέμα του διαζυγίου είναι σχετικά με την διατροφή των τέκνων και την επικοινωνία τους με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένουν. Αν παρόλες τις υποχωρήσεις οι σύζυγοι δεν είναι δυνατόν να φθάσουν σε συμφωνία για αυτά τα θέματα τότε θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Παρόλο που η τυπική διαδικασία για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου είναι σχετικά απλή, είναι πολύ σημαντικό να αποτανθείτε σε έναν έμπειρο δικηγόρο διαζυγίων που θα σας συμβουλεύσει και θα σας υποστηρίξει στα σημαντικά θέματα της επιμέλειας των τέκνων, της διατροφής τους και της επικοινωνίας καθώς και για τα περιουσιακά θέματα που πολλές φορές προκύπτουν κατά την διαδικασία ενός διαζυγίου.

Οι δικηγόροι διαζυγίων του γραφείου μας θα σας παροτρύνουν να προσπαθήσετε για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου ώστε να αποφύγετε ψυχοφθόρες διαδικασίες εφόσον βέβαια μπορείτε να φτάσετε με την άλλη πλευρά σε μία αποδεκτή και συμφέρουσα για εσάς συμφωνία. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν τότε θα σας υποστηρίξουν δικαστικά σε κάθε απόφασή σας ώστε να διασφαλίσετε τα συμφέροντά σας με τον καλύτερο τρόπο.

Το συναινετικό διαζύγιο μέσω συμβολαιογραφικής πράξης είναι μία κατάκτηση της σύγχρονης νομοθεσίας αλλά δεν είναι πάντοτε η καλύτερη λύση για κάποιον όταν η άλλη πλευρά δεν επιδεικνύει πρόθεση για συναινετικές λύσεις. Οι δικηγόροι διαζυγίων του γραφείου μας θα σας συμβουλεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με φιλική διάθεση ώστε η διαδικασία του διαζυγίου να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή για εσάς, διαφυλάττοντας πάντοτε τα συμφέροντά σας.

Για ραντεβού μπορείτε να μας καλέσετε στο 2107231630.